Zalmfilet met knoflook en kaas

Zalm is een prachtige vis, waar je in diverse keukens heel veel kanten mee uit kan. Het is dan ook een groot voordeel dat zalm is toegestaan binnen de ketogene keuken.

Hierbij een heerlijk recept voor zalm met knoflook en kaas.

 

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (150 gram per stuk)
  • 60 gram asiagiokaas
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 2 theelepels fijngeha2te knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereiden

Zet de oven aan op 175 graden. Bekleed een bakplaat met wat papier en leg deze apart. Neem en kleine kom en meng hierin het citroensap, de boter, knoflook, oregano en basilicum met de asiagokaas.

Dep de zalm droog met wat keukenpapier en leg deze op het bakpapier met het velletje aan de onderkant.

Verdeel de topping uit het kommetje nu over de filets en verspreid de toppings met de bolle kant van een lepel of een kwastje over de filets.

Besprenkel tot slot met wat olijfolie en bak in 10 tot 15 minuten in de oven tot de vis goudbruin en net gaar is.

 

Voedingswaarde

Per portie: 356 calorieën, 28 gram vetten, 25 gram eiwitten en 2 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Heb je wel zin om ketogeen te gaan koken, maar vind je het nog ingewikkeld? Doe dan je voordeel met de makkelijke recepten uit de Afslank Receptenbijbel. De beste start voor ketogeen koken!

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie