Varkenskoteletten met walnoot en amandel

Varkensvlees is een prima gerecht voor in de ketogene keuken. Je kunt er ook zeer veel kanten mee op. In dit gerecht vullen we de varkenskoteletten met walnoten en amandelen.

 

Ingrediënten

  • 4 gevlinderde varkenskoteletten
  • 90 gram geitenkaas
  • 60 gram gehakte walnoten
  • 30 gram geroosterde en gehakte amandelen
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiden

Zet de oven aan op 200 graden. Meng de geitenkaas met de amandelen, walnoten en tijm in een kommetje goed door elkaar heen.

Kruid de varkenskoteletten zowel aan de binnen- als buitenkant met zout en peper en vul elke kotelet met de gemaakte vulling. Duw stevig aan en zet tandenstokers om de vulling op zijn plaats te houden.

Neem een grote pan en zet deze op een halfhoog vuurtje. Doe er de olijfolie in en bak de koteletten in 10 minuten rondom bruin.

Leg de koteletten vervolgens in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven (op 200 graden) tot ze goed gaar zijn.

Voor het serveren niet vergeten de tandenstokers te verwijderen.

 

Voedingswaarde

Per portie: 480 calorieën, 40 gram vetten, 30 gram eiwitten en 5 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij optimaal genieten van lekker eten en toch gezonder gaan leven? De ketogene keuken is geschikt voor jou. Kom er goed in met de lekkerste recepten. Die haal je uit de Afslank Receptenbijbel.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie