Varkens fricandeau

Mosterdsaus is heerlijk en ook toegestaan binnen een ketodieet. Met deze varkensfricandeau komt de mosterd pas goed tot zijn recht.

 

Ingrediënten

  • 900 gram varkensfricandeau
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 350 gram slagroom
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • Peper en zout

 

Bereiden

Zet de oven op 190 graden en kruid de varkensfricandeau in met peper en zout. Plaats een grote en ruim braadpan op het vuur, doe de olijfolie erin en braad de fricandeau in 6 minuten rondom bruin. Leg hem dan in een ovenschaal.

Braad de fricandeau ongeveer een uur. Meet met een vleesthermometer of het dikste deel in de fricandeau een temperatuur van 70 graden heeft bereikt.

Houd in de gaten wanneer de fricandeau nog een kwartier te gaan heeft en begin dan met de mosterdsaus. Zet een pannetje op het vuur en doe hier de slagroom en mosterd in.

Roer de mosterd en slagroom tot deze begint te pruttelen en draai het vuur dan lager. Laat een minuut of 5 door pruttelen. De saus zal indikken. Neem de pan van het vuur.

Laat het vlees een minuut of 10 rusten op een bord. Snijd dan pas aan en giet er de heerlijke mosterdsaus over uit.

 

Voedingswaarde

Per portie: 370 calorieën, 30 gram vetten, 25 gram eiwitten en 2 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Iedereen wil gezonder leven, eten en drinken. Met de ruim 100 recepten uit de Afslank Receptenbijbel begin je op de juiste wijze aan een verantwoord dieet.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie