Sperziebonen met knoflook

Sperziebonen zijn dé groenten bij uitstek. Je kunt er zoveel kanten mee uit! De smaak, textuur en “knapperigheid” maken sperziebonen een smaaksensatie voor de tong.

Ervaar het zelf met dit ketogene recept voor sperziebonen met knoflook.

 

Ingrediënten

  • 450 gram speziebonen (schoon)
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • Peper en zout

 

Bereiden

Zet alvast de oven aan op 220 graden en bekleed een bakplaat met wat aluminiumfolie.

Schep de sperziebonen met de knoflook en 2 eetlepels olijfolie in een kommetje goed door elkaar. Breng het mengsel nog meer op smaak met niet al teveel peper en zout.

Verspreid de bonen goed over de bakplaat. Zet deze circa 10 minuten in de oven en wacht tot de bonen lichtjes bruin beginnen te kleuren. Schep ze tussentijds eenmalig om.

Haal de boontjes uit de open en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen uit.

 

Voedingswaarde

Per portie: 104 calorieën, 9 gram vetten, 4 gram eiwitten en 2 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de website van de Afslank Receptenbijbel, boordevol lekkere, koolhydraatarme en ketogene recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie