Soep van bloemkool en cheddar

Een lekkere romige, vette soep. Dat is deze soep met bloemkool en cheddar. In principe bedoeld als voorafje, maar kan ook prima als tussendoortje worden genuttigd (zeker als je nog wat bewaard hebt).

 

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 250 gram slagroom
  • 1 fijngesneden bloemkool
  • ½ zoete ui (gesnipperd)
  • 110 gram cheddar (geraspt)
  • Peper en zout

 

Bereiden

Zet op een halfhoog vuur een grote soeppan en doe hier als eerste de boter in. Laat de boter goed smelten en voeg dan de ui en de bloemkool toe. Laat dit geheel in 10 minuten gaar worden.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg een snufje nootmuskaat toe.

Draai het vuur lager en laat het 15 minuten doorkoken. De groenten moeten zacht zijn.

Neem de pan van het vuur en roer de slagroom er goed doorheen. Pureer met een staafmixer de soep tot er een gladde massa ontstaat.

Breng de soep vervolgens op smaak met wat zout en peper, strooi de cheddar eroverheen en dien op in een soepkom.

 

Voedingswaarde

Per portie: 229 calorieën, 21 gram vetten, 8 gram eiwitten en 4 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

In de Afslank Receptenbijbel tref je nog meer dan 100 van dit soort heerlijke recepten. Voor elk moment van de dag, inclusief weekmenu’s en boordevol nuttige informatie.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie