Portobello pizza

Pizza is natuurlijk niet ketoproof en al helemaal niet vrij van koolhydraten. En dat is jammer, want een pizza kun je natuurlijk zo gezond beleggen als je maar wil. Door de bodem te vervangen neem je het grootste probleem dan ook weg. Maak kennis met de pizza van portobello!

 

Ingrediënten

  • 4 grote portobello’s
  • 60 ml olijfolie
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepel knoflook (fijngehakt
  • 1 tomaat
  • 100 gram mozzarella

 

Bereiden

Zet de oven aan op grillstand. Bekleed alvast een bakplaat met aluminiumfolie en zet deze aan de kant.

Verwijder de stelen van de portobello’s en snijd de tomaat alvast in 4 plakjes.

Schep de portobellohoeden in een kom door de olijfolie. Zorg dat de olijfolie de portobello’s goed bedekt.

Leg de portobello’s met de hoed omhoog op de bakplaat en bak ze in 2 minuten tot ze lekker zacht zijn. Keer ze om en bak ze nog eens een minuut.

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de knoflook over de 4 portobellopizza’s. Doe er daarna een plakje tomaat op en bestrooi met basilicum en mozzarella.

Grill de portobello’s een minuut tot de kaas gesmolten is.

 

Voedingswaarde

Per portie: 250 calorieën, 20 gram vetten, 15 gram eiwitten en 7 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil je meer van dit soort heerlijke gerechten, zoals bloemkoolpizza of een rucolapizza met garnalen? Schaf dan zeker de Afslank Receptenbijbel aan. Naast ruim 100 recepten ook voedingsschema’s, weekmenu’s en informatie over gezondheid en voeding.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie