Parmezaanse cracker

Dit is een lekker makkelijk recept, dat je in een handomdraai op tafel zet. Perfect voor de lekkere, vlugge trek. Je hebt er ook heel weinig voor nodig!

 

Ingrediënten

  • 250 gram verse Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 theelepeltje boter

 

Bereiden

Zet de oven alvast aan op 200 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en vet dit papier lichtjes in met de theelepel poter.

Neem de geraspte kaas en schep deze in hoopjes op de bakplaat. Houd voldoende afstand.

Spreid de hoopjes uit tot ze goed plat zijn.

Bak de crackers 5 minuten in de oven. De randjes moeten bruin zijn, maar binnenin nog lekker geel.

Haal de bakplaat uit de oven en leg de crackers op wat keukenpapier om af te koelen.

Eet ze als ze voldoende afgekoeld zijn. Bewaren kan maximaal vier dagen in de koelkast, in een afgesloten bakje.

Tip: erg lekker met de dip queso.

 

Voedingswaarde

Per cracker: 135 calorieën, 11 gram vetten, 11 gram eiwitten en 1 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Ben jij op zoek naar meer recepten? Probeer dan de heerlijke gerechten uit de Afslank Receptenbijbel eens.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie