Ossenhaas in jasje van bacon

Ossenhaas en bacon zijn een goede combinatie. Mocht je daarover nog twijfelen, dan moet je dit recept zeker een kans geven!

 

Ingrediënten

  • 4 ossenhazen van circa 125 gram
  • 8 stukjes bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiden

Zet de oven alvast aan op 230 graden en kruid het vlees op smaak met peper en zout.

Wikkel de ossenhaasjes ieder in 2 plakjes bacon en houd deze met een tandenstoker op zijn plek.

Zet een grote braadpan op het vuur, doe de olijfolie erin en bak de ossenhaasjes met bacon aan beide kanten 4 minuten.

Leg de ossenhaasjes op de bakplaat en plaats ze in de oven tot ze lekker gaar zijn. Houd 6 minuten aan voor half doorbakken.

Neem de ossenhaasjes uit de oven en vergeet niet de tandenstokers te verwijderen voordat je ze opdient.

 

Voedingswaarde

Per portie: 566 calorieën, 50 gram vetten, 28 gram eiwitten en 0 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij starten met een ketodieet, maar weet je niet zo goed hoe? De Afslank Receptenbijbel is een zeer goed boek om mee te beginnen, met ruim 100 recepten, weekmenu’s, informatie én boodschappenlijstjes.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie