Omelet met bacon

Een goede start van de dag is het halve werk. Een goed ontbijt zet je met deze omelet met bacon en artisjok dan ook zeker op tafel. Wanneer je ’s avonds niet al teveel trek hebt, kun je deze ook bereiden als lichte avondmaaltijd. En ja, waarom ook niet als lunch?

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels volle slagroom
  • 8 plakjes bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 losgeklopte eieren
  • 80 gram fijngehakte ui
  • 85 gram fijngesneden artisjokharten (uit blik)
  • Zout en peper

 

Bereiden

Bak de bacon van tevoren goed aan en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een schaaltje.

Voeg de eieren en slagroom toe en roer goed door elkaar heen.

Zet een koekenpan op het vuur (halfhoog) en schenk de olijfolie erin.

Fruit de uitjes in 3 minuten tot ze glazig en zacht worden. Giet dan het eimengsel in de pan en roer dit 1 minuut lang zachtjes door.

Bak nu de omelet 2 minuten. Zorg dat het eimengsel goed onder de omelet kan komen en goed kan stollen.

Bestrooi de omelet met de artisjokharten en draai de omelet om. Laat de omelet nu nog 3 minuten stevig doorbakken. Keer dan nog een keer om.

Neem de omelet van het vuur en breng deze op smaak met zout en peper.

 

Voedingswaarde

Per portie: 433 calorieën, 40 gram vetten, 17 gram eiwitten, 5 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij het maximale halen uit je ketodieet? Doe jezelf dan de Afslank Receptenbijbel cadeau! Heel veel informatie over hoe belangrijk de juiste voeding is, weekmenu’s en meer dan 100 recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie