Lamsracks in knoflook en rozemarijn

Lamsvlees, je moet ervan houden. Doe je dat? Dan is het goede nieuws dat lamsvlees ketogeenvriendelijk is. Deze lamsracks in knoflook en rozemarijn mag je dan ook zeker op tafel zetten.

 

Ingrediënten

  • 2 lamsracks van 450 gram
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 2 theelepels knoflook (fijngehakt)
  • Zout

 

Bereiden

Doe de olijfolie met de rozemarijn, knoflook en een snufje zout in een kommetje. Roer goed door elkaar.

Plaats de lamsracks in een afsluitbare diepvrieszak en giet hier het mengsel bij dat je zojuist gemaakt hebt. Wrijf goed door de zak, zodat de marinade goed in het vlees trekt.

Druk de lucht uit het zakje en bewaar deze gesloten in de koelkast.

Haal ze er na 2 uur uit.

Verwarm de oven voor op 230 graden en zet een ovenvaste braadpan op het vuur. Neem de lamsracks uit de zak en bak ze in 5 minuten aan beide kanten aan.

Zet ze rechtop in de pan, met de botjes gekruist. Braad ze in de oven tot ze lekker gaar zijn.

Laat het lamsvlees circa 10 minuten rusten voordat je ze in stukken snijd en serveert.

 

Voedingswaarde

Per portie: 355 calorieën, 30 gram vetten, 21 gram eiwitten en 0 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

De lekkerste recepten (koolhydraatarm en ketogeen) van dit moment vind je in de Afslank Receptenbijbel.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie