Kip met room

Kip is een heerlijk stukje vlees. Veelzijdig ook. Je vindt het terug in de koolhydraatarme keuken, maar zeker ook in de ketogene keuken. Vandaar hierbij een recept voor kip met room van citroen.

 

Ingrediënten

  • 4 kippendijen (compleet met vel en bot)
  • 2 eetlepels boter
  • 120 gram volle slagroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • Sap van een halve citroen
  • 2 theelepels knoflook (fijngehakt)
  • Peper en zout

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid met peper en zout de kippendijen naar smaak.

Zet een ruime ovenvaste braadpan op een halfhoog vuurtje. Doe hier 1 eetlepel boter bij en bak de kippendijen aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Leg ze dan op een bord.

Voeg de rest van de boter toe en fruit de knoflook in circa 2 minuten tot deze glazig wordt.

Roer de bouillon, slagroom en het citroensap door de pan en breng de saus aan de kook. Leg de kippendijen dan terug in de pan.

Zet de pan voor 30 minuten in de oven en controleer goed of deze gaar is.

 

Voedingswaarde

Per portie: 300 calorieën, 27 gram vetten, 13 gram eiwitten en 4 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij graag ketogeen koken, maar vind je de ingrediënten nog ingewikkeld? Of wil je rustig aan beginnen? In de Afslank Receptenbijbel staan meer dan 100 heerlijke en gezonde recepten die je makkelijk en snel op tafel kan zetten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie