Kip met kokos

Kokos en kip zijn een prettige en smakelijke combinatie. Met de juiste kruiden erbij maak je er helemaal iets lekkers van, zoals in dit gerecht!

 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (125 gram per stuk)
  • 40 gram zoete ui (fijngehakt)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 4 gram verse koriander (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereiden

Snijd de kipfilets in stukjes van 5 cm.

Neem een grote pan met olijfolie en zet deze op het vuur. Braad de kip hier in tot deze bijna gaar is (zal zo’n 10 minuten duren). Voeg de ui toe en bak deze nog eens 3 minuten mee.

Neem een klein kommetje en doe hier de kerriepoeder, komijn, koriander en kokosmelk in. Klop goed door elkaar.

Giet deze kokossaus in de pan met de kip en wacht tot het geheel kookt.

Draai het vuur lager en laat een minuut of 10 sudderen. De kip wordt zacht en de saus dikt in.

Serveer de kip met de saus en strooi er wat verse koriander overheen.

 

Voedingswaarde

Per portie: 383 calorieën, 32 gram vetten, 24 gram eiwitten en 5 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Op zoek naar de lekkerste recepten om gezonder te gaan leven en blijvend af te vallen? Doe je voordeel met de lekkerste recepten in de Afslank Receptenbijbel.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie