Keto viscurry

Viscurry is een typisch Indiaas gerecht dat je veel tegenkomt in de koolhydraatarme keuken. Met een paar kleine aanpassingen maak je er zo een vet- en eiwitrijk gerecht van en volstaat het prima om in ketose te komen en blijven.

 

Ingrediënten

  • 450 gram stevige witte vis (in blokjes)
  • 70 gram fijngesneden boerenkool
  • 2 theelepels fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 500 ml kokosmelk
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels koriander
  • 1½ eetlepel geraspte gember

 

Bereiden

Plaats een grote pan op het vuur, smelt de kokosolie erin en sauteer de knoflook en gember in 2 minuten tot ze lichtjes bruin kleuren. Roer dan de komijn en het kerriepoeder er doorheen. Bak 2 minuten.

Roer de kokosmelk door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Doe het vuur daarna lager en laat het 5 minuten doorkoken, zodat de melk en de kruiden goed in elkaar kunnen trekken.

Voeg de vis toe. Kook deze gedurende 10 minuten mee tot de vis gaar is.

Roer tot slot de boerenkool en koriander door het mengsel heen en laat het nog eens een paar minuten zachtjes doorkoken.

 

Voedingswaarde

Per portie: 416 calorieën, 32 gram vetten, 27 gram eiwitten en 6 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij elke dag genieten van de meest gezonde recepten? Bekijk dan zeker de Afslank Receptenbijbel, die in geen enkele ketogene en koolhydraatarme keuken mag ontbreken!

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie