Italian Style rundvleesburger

De Italiaanse keuken staat niet bepaald bekend om koolhydraatarm en is dan ook zeker niet ketoproof. Maar… met een beetje fantasie kun je ook een rundvleesburger dat vleugje Italië meegeven.

 

Ingrediënten

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 tomaat
  • ¼ zoete ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 gram gemalen amandelen
  • 2 eetlepels basilicum
  • 1 eetlepel knoflook
  • ¼ theelepel zout

 

Bereiden

Meng de rundergehakt met de amandelen, knoflook, het zout en de basilicum in een grote kom en maak er vervolgens vier hamburgers van. Maak ze goed dik.

Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de hamburgers goed gaar. Regelmatig keren.

Snijd de tomaat in 4 dikke plakken en versnipper de ui. Serveer de hamburgers ieder met een plakje tomaat en de een paar uitjes.

 

Voedingswaarde

Per portie: 440 calorieën, 38 gram vetten, 22 gram eiwitten en 4 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij het maximale uit je voeding halen en de gezondste gerechten op tafel zetten? Schaf dan vandaag nog de Afslank Receptenbijbel aan, met ruim 100 recepten en heel veel meer.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie