Heilbot met saus van citrus en boter

Heilbot leent zich uitstekend voor een lekker ketogeen gerecht. In combinatie met de citroen, sinaasappel en boter wordt dit een lekker voedzaam en fris gerecht met slechts 2 gram koolhydraten en 26 gram vetten. Energie gegarandeerd! Een goed gerecht om in ketose te raken en blijven.

 

Ingrediënten

  • 4 heilbotfilets van circa 150 gram per stuk
  • 55 gram boter
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 2 theelepels fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiden

Dep de vis droog. Kruid de filets met zout en peper en leg ze op een apart bordje met wat keukenpapier, zodat ze goed kunnen uitlekken.

Zet een pannetje op het vuur. Smelt de boter en fruit de knoflook en sjalot gedurende 3 minuten.

Klop de witte wijn met de citroen- en sinaasappelsap en laat deze een paar minuten pruttelen tot de saus een beetje begint in te dikken.

Roer dan de peterselie erdoorheen en zet het vuur uit.

Zet een koekenpan op een halfhoog vuur en doe de olijfolie erin. Bak de filets in circa 10 minuten tot ze net gaar zijn. Draai ze slechts één keer om.

Schenk een lepel saus over elke filet en dien op.

 

Voedingswaarde:

Per portie: 320 calorieën, 26 gram vetten, 22 gram eiwitten en 2 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Vis is bijzonder ketogeenvriendelijk en koolhydraatarm. Wil jij meer heerlijke recepten om elke avond wat gezonds op tafel te zetten? Gun jezelf dan de Afslank Receptenbijbel, met ruim 100 heerlijke gerechten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie