Gevulde kipfilets

Je kunt kipfilets natuurlijk met van alles vullen, maar in dit gerecht gaan we wel heel ver… Doe er je voordeel mee, want het bevat slechts 3 gram koolhydraten per portie!

 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets met vel (circa 150 gram per stuk)
  • 45 gram rode paprika (fijn gesneden)
  • 135 gram geitenkaas
  • 25 gram kalamata-olijven (fijn gehakt)
  • 2 eetlepels basilicum
  • 20 gram zoete ui (fijn gehakt)
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereiden

Zet de oven alvast aan op 200 graden en smelt de boter in een koekenpan. Doe de ui hierin en fruit deze 3 minuten tot ze glazig is.

Schep de ui in een kommetje en doe de paprika, kaas, olijven en basilicum erbij. Roer het geheel goed door elkaar en plaats het voor 30 minuten in de koelkast.

Neem de kipfilets en snijd ze open, zonder dat je ze open kunt klappen. Je moet ze vol kunnen stoppen.

Dat doe je dan ook met de vulling uit het kommetje! Sluit ze af met tandenstokers.

Zet een grote ovenbestendige braadpan op een halfhoog vuur. Doe hier de olijfolie in en braad de kip aan beide kanten bruin in circa 10 minuten.

Zet de pan dan nog eens 15 minuten in de oven, tot de kip gaar is. Haal de tandenstokers voor het serveren uit de kipfilets.

 

Voedingswaarde

Per portie: 390 calorieën, 31 gram vetten, 25 gram eiwitten en 3 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Krijg jij ook geen genoeg van al die lekkere koolhydraatarme en ketogene gerechten? Verwen jezelf dan met de Afslank Receptenbijbel, hét kookboek voor de koolhydraatarme en ketogene keuken van dit moment.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie