Gevulde eieren

Dit gerecht behoort ongetwijfeld tot een van mijn lievelingsgerechten. Het is zeer arm aan koolhydraten en bevat genoeg vetten en eiwitten om energie te leveren voor een goed begin van de dag.

 

Ingrediënten

  • 25 grap geraspte Zwitserse kaas
  • 60 gram mayonaise
  • 6 grote eieren (hardgekookt en gepeld)
  • ¼ fijngesneden avocado
  • ½ theelepel dijonmosterd
  • 6 plakjes bacon
  • Peper

 

Bereiden

Bak de plakjes bacon goed door en snijd ze in kleine stukjes. Bewaar in en apart kommetje.

Halveer de eieren in de lengte en verwijderd de dooiers. Leg deze in een aparte kom. Leg de omhulsels van de eieren met de open kant naar boven op een bord.

Prak de dooiers door de mayonaise, avocado, kaas en dijonmosterd. Roer het geheel goed door elkaar tot er een mengsel ontstaat dat straks makkelijk in de eieren gaat. Breng met peper op smaak.

Schep het mengsel nu in de eieren en bestrooi ze met de stukjes bacon.

Bewaren in de koelkast kan maximaal 1 dag.

 

Voedingswaarde

Per gevuld ei: 86 calorieën, 7 gram vetten, 7 gram eiwitten, 2 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

De ketogene keuken heeft veel recepten te bieden, maar niet elk recept is even goed. Wil je zeker weten dat je op een goede manier aan je dieet bezit bent? Trakteer jezelf dan het bekende boek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel, met meer dan 100 recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie