Garnalen met chorizo

Spaanse worst (chorizo) is een prima toevoeging aan ketorecepten. In dit gerecht wordt de chorizo gecombineerd met garnalen. Dat levert een waar spektakel op je bord op!

 

Ingrediënten

  • 180 gram blokjes chorizo
  • 18 garnalen (gepeld en ontdaan van darmkanaal)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ zoete ui (gesnipperd)
  • 1 fijngesneden paprika
  • 2 theelepels knoflook (gehakt)
  • 250 ml kippenbouillon
  • Peper

 

Bereiden

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olijfolie in. Bak de chorizo tot deze door en door warm is (meestal 5 tot 8 minuten).

Voeg de garnalen toe en bak deze 4 minuten mee.

Leg de worst en garnalen apart in een kommetje.

Doe de paprika, knoflook en ui in de koekenpan en bak deze in een minuut of 5 gaar.

Voeg de bouillon, worst en garnalen toe en breng het geheel aan de kook. Laat 4 minuten doorkoken en roer er dan wat peper doorheen.

 

Voedingswaarde

Per portie: 323 calorieën, 25 gram vetten, 20 gram eiwitten, 8 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Wil jij goed van start met ketogeen en koolhydraatarm koken? Dan is er de Afslank Receptenbijbel, boordevol informatie en met nog eens ruim 100 heerlijke recepten. Veel mensen zijn blijvend afgevallen met de Afslank Receptenbijbel. Ben jij de volgende?

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie