Frittata van champignons

Zelf ben ik een enorme fan van de frittata. Dat werd ik toen ik kennis maakte met het koolhydraatarme dieet. Dit gerecht (oorspronkelijk mijn eigen versie van een koolhydraatarm recept) was in een handomdraai omgedraaid naar een keto-recept. Doe er je voordeel mee!

 

Ingrediënten

  • 75 gram verse champignons
  • 30 gram gesneden spinazie
  • 6 plakjes bacon
  • 10 grote eieren, losgeklopt
  • 130 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak de bacon in een pan en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes.

Zet een ovenvaste en grote koekenpan op een halfhoog vuur en doe de olijfolie erin. Bak de champignons in een minuut of 3 tot ze lichtbruin zijn.

Voeg de bacon en spinazie toe. Bak 1 minuut mee tot de spinazie goed geslonken is.

Voeg de 10 eieren toe en bak 4 minuten goed door. Zorg dat het vloeibare ei onder de frittata kan stromen door de frittata met een vorkje op te tillen aan de randen.

Bestrooi de frittata met verkruimelde feta en breng met peper en zout verder op smaak.

Plaats de pan gedurende 15 minuten in de oven. Let erop dat de frittata gestold en lichtbruin is.

Haal de frittata dan uit de oven en laat deze 5 minuten afkoelen, alvorens op te dienen.

 

Voedingswaarde

Per portie: 316 calorieën, 26 gram vetten, 17 gram eiwitten en 1 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Kun jij meer van dit soort recepten gebruiken? Wil jij het keto-dieet goed laten slagen? Bekijk dan de website van de Afslank Receptenbijbel eens. De lekkerste recepten voor een veel gezondere leefstijl!

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie