Chocolade met kokos bar

Wie kan er niet genieten van ofwel chocolade ofwel kokosnoot? Moet je je eens voorstellen wat voor een sensatie er losbreekt wanneer je beiden samenvoegt?

Lees watertandend dit recept en maak dan zelf chocolade met kokosnoot!

 

Ingrediënten

  • 20 gram kokosrasp (ongezoet)
  • 20 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 70 gram kokosolie
  • 4 druppels stevia
  • Zout

 

Bereiden

Neem een ovenschaal (15 bij 15 centimeter is ideaal) en doe hier bakpapier in.

Zet een steelpannetje op het vuur. Roer hier de kokosolie met de cacao, stevia en een snufje zout door elkaar.

Roer na 3 minuten de kokosrasp erdoorheen, zet het vuur uit en schep het mengsel in de schaal. Neem een lepel om goed te verdelen en aan te drukken.

Zet de ovenschaal 30 minuten in de koelkast. Het mengsel zal nu hard worden.

Snijd nadien in 16 gelijke stukken en bewaar ze op een koele plek in een luchtdichte verpakking.

 

Voedingswaarde

Per portie: 43 calorieën, 5 gram vetten, 1 gram eiwitten en 1 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Is de ketogene keuken vrij nieuw voor je? Of zoek je nog meer lekkere recepten? De aanbeveling van dit moment is het uitgebreide kookboek ‘De Afslank Receptenbijbel’, speciaal bedoeld voor de ketogene en koolhydraatarme keuken. Lees er alles over!

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie