Boodschappenlijstje voor iedereen die een keto dieet volgt

Net begonnen met het ketodieet of al een tijdje bezig? Als je rondkijkt op internet kom je veel vragen tegen over wat je nu precies wel en niet mag eten en drinken tijdens het volgen van een ketodieet. Het is immers zaak om in ketose te komen en liefst ook te blijven. Met een maximum van 50 gram koolhydraten per dag, is het dan ook best even zoeken naar de juiste ingrediënten voor een ketogene maaltijd.

Is er geen boodschappenlijstje dat je kunt volgen? In dit artikel helpen we je op weg.

 

Maximaal 50 gram koolhydraten per dag

Een “gewoon” ketodieet bevat 50 gram koolhydraten per dag, maximaal. Eet je meer, dan kom je niet in ketose. Je kunt dus zeker smokkelen, maar daarmee zal je onverbiddelijk het gewenste effect niet gaan bereiken.

Als je 50 gram koolhydraten per dag eet, volg je eigenlijk de strengste fase van een koolhydraatarm dieet. Daarnaar kijkend kun je dus ook een boodschappenlijstje van een streng koolhydraatarm dieet volgen om de juiste ingrediënten in huis te halen.

 

Minder dan 50 gram koolhydraten per dag

Lastiger wordt het als je nog minder dan 50 gram koolhydraten per dag eet. Het komt vaak voor dat mensen op een maximum van slechts 30 gram koolhydraten per dag zitten, of 20 gram. Dat is te doen, maar wel een hele uitdaging. Het is in dit geval zaak om een goed ketogeen kookboek bij de hand te hebben en de ingrediëntenlijst precies op te volgen.

 

Zoveel voedingsmiddelen

Het lastige aan boodschappen doen als je het ketogeen dieet volgt, is dat er zoveel voedingsmiddelen zijn waar je rekening mee moet houden. Koolhydraten zijn niet toegestaan, eiwitten in enige mate en vetten juist heel welkom, mits je de onverzadigde (goede) vetten gebruikt, zoals omega 3-vetzuren uit vis. Maar ja, hoe leg je al die ingrediënten op de goede manier naast elkaar?

Gelukkig went het ketodieet vanzelf. Mensen die al een tijdje bezig zijn, voelen dit goed aan en weten wat er nodig is om in ketose te komen. Voor iedereen die hard op weg is hier beter in te worden, hebben we een boodschappenlijstje.

 

Boodschappenlijstje downloaden

Via onderstaande link download je niet alleen een boodschappenlijstje voor bij een ketogeen dieet, maar ook een weekmenu. Je kunt dus precies zien wat je in een week mag eten om in ketose te komen. Het weekmenu en boodschappenlijstje worden ook nog eens geleverd met een groot aantal heerlijke recepten.

Keto boodschappenlijstje

Geef een reactie