Avocado met krabsalade

Avocado’s zijn erg populair in de ketokeuken. Dat is niet zo gek, want je kunt er heel veel kanten mee uit. Zoals vullen met een krabsalade!

 

Ingrediënten

  • 1 geschilde en ontpitte avocado
  • 130 gram krablees
  • 120 gram roomkaas
  • 50 gram fijngesneden paprika
  • 30 gram gesneden en geschilde komkommer
  • ½ theelepel citroensap
  • ½ lente-ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel koriander
  • Zout en peper

 

Bereiden

Snijd de avocado in de lengte door de helft. Smeer dan de citroensap op de randen. Plaats de helften op een bord en zet deze even weg.

Roer in een kommetje het krabvlees, stukjes paprika en roomkaas door elkaar. Doe er dan ook de koriander, komkommer, uisnippers en wat zout en peper bij.

Verdeel het mengsel over de avocadohelften.

Wil je ze bewaren? Verpak ze dan goed in plasticfolie. Maximaal 2 dagen in de koelkast.

 

Voedingswaarde

Per portie: 390 calorieën, 31 gram vet, 19 gram eiwitten en 10 gram koolhydraten.

 

Meer recepten?

Kun jij meer van dit soort recepten goed gebruiken? Doe dan je voordeel met de Afslank Receptenbijbel.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie